top of page

Yogahelger och yogaretreats på Kosteröarna i norra Bohuslän

Varmt välkommen på yogaretreat på de förtrollande Kosteröarna i Norra Bohuslän. Här finner du ro för själen, frisk luft för lungorna och tystnad för sinnet.

Vilka behov har du? Var kommer önskan att göra yoga ifrån?

 • Upplever du obehag, smärta eller värk i rygg och höft? 

 • Önskar du optimera din favoritsport eller kanske börja prova på att springa?

 • Öka din uthållighet, undvika smärta och bygga upp kroppen inifrån och ut?

 • Behöver du en rejäl paus från vardagen som laddar dig med ny energi?

 • Finns en önskan att öka kommunicationen med kroppen och därmed bygga din egen hälsa?

 

Att delta på ett retreat som möter dig där du är, helt fritt från prestation och som baseras på att aktivera kroppens egen självläkning är ett ypperligt sätt att nå dina behov. Att göra yoga en hel helg gör att du får tid, lugn och ro till att ägna dig åt det du behöver. 

Alla kan! Yogan är högst anpassningsbar och formas efter dig. Har du begränsningar eller svårighet att göra vissa moment finns många sätt att anpassa positionerna.

Yogahelgerna har unika teman där vi djupdyker i spännande ämnen. Nivån anpassas efter deltagarna och brukar vanligtvis vara för nybörjare till medelvana yogisar. 

Yinyoga är verkligen den allra starkast växande trenden i yogavärlden just nu. Denna tillsynes enkla yogaform kan stundtals vara utmanande. Yinyogan består i huvudsak av sittande eller liggande positioner som man håller länge för att låta de stora musklerna slappna av och tillåta en stimulans av bindväven. Yinyogan går på samma system som den man använder sig av inom traditionell kinesisk medicin och akupunktur. Man fokuserar och ökar energigenomströmning genom kroppens huvudsakliga meridianer som förser de inre organen. Denna yogaform är utmärkt för dig som önskar att göra yoga men kanske har fysiska hinder som gör att du har svårare för att delta i klasser med fysiskt aktiva rörelser som kräver mer styrka. 

Yogan vi utför öppnar en kanal för öarnas energi att stråla in i dig så att du kan tillgodogöra dig den läkande och energigivande kraften.

 

Njut av den vackra omgivningen och en helg bara till dig själv.

Datum 2019

29 november - 1 december med tema somatisk medvetenhet.

Lär dig att lyssna på kroppen och lev mer i nuet. Öva dig på att styra bort från ständigt malande tankar och låt kroppens visdom guida dig till beständigt välmående och hälsa. Under helgen ägnar vi mycket tid till avslappning och andning. En meditativ stämning skapas som ger dig möjlighet att ägna dig åt din egen fördjupning. 

Priser: 

Med boende 2500 kr i delat rum, eget rum 2700 kr.

Utan boende 1200 kr

Drop-in i mån av plats 300 kr per klass eller två klipp på 10-kortet.

Datum 2020

10 - 12 januari med tema yoga och sång med Maja-Karin Fredriksson.

Under denna härliga yogahelg kommer vi att kombinera yoga med röstövningar. Vi kommer bland annat att sjunga enkla mantran för att balansera våra chakror och Maja-Karin kommer att guida oss genom olika röstövningar. Upplev och uttryck frihet i lungor, övre rygg och hjärta.

Helgen passar både dig som vill utveckla din sångröst och dig som vill fördjupa din yoga genom röst och andning.

Yogan är baserad i yinyogans sittande och liggande positioner. Du deltar utifrån dina förutsättningar. Positionerna kan enkelt modifieras utifrån dina behov. Genom avslappning och andning som öppnar bröstkorg och lungor kan vi använda vår röst på ett friare sätt.

 

Inga förkunskaper krävs. Du deltar på dina villkor och är helt fri från prestationskrav. Du deltar i sången när du känner för det eller om du bara vill lyssna.

 

Priser: 

Med boende 3100 kr i delat rum, eget rum 3300 kr.

Utan boende 1800 kr 


 

VARMT VÄLKOMMEN
Hälsningar Miriam - yogalärare & Maja – röstpedagog

Tider (under yoga och sång-helgen kan tiderna ändras något):

FREDAG 18.00 - 19.30 

LÖRDAG 10.00 - 13.00 dubbelt pass med en liten paus 

SÖNDAG 10.00 - 11.30 (OBS tiden kan ändras för att passa med båtarna)

Inkluderat i pris:

 • Boende två nätter

 • Yogaklasser (två st á 1,5h, ett dubbelt pass på 3h)

 • Yogamatta och hjälpmedel

 • Bagagetransport från bryggan till Ateljén

 • Egen hyrcykel

 • Kaffe och te

 

Ej inkluderat:

 • Lakan och handdukar (hyra 150 kr set)

 • Måltider

 

Boendet är självhushåll med fullt utrustat kök. Mataffär finns på fem minuters cykelavstånd och stänger kl 18 på fredag. Öppet lördag 10-16. Stöd Kosters lokala samhälle genom att handla här på ön.

Kosters Trädgårdar har öppet fredag kväll med surdegspizza, lördag och söndag för lunch och fika. Ekologisk och vegetarisk mat från deras egna odlingar. Ett besök hos dem är givet när du är på Koster! 

BOKA KURS GENOM ATT SKICKA ETT MAIL TILL MIRIAM@KOSTERYOGA.SE ELLER RING +46 (0) 704174319

Betalning på plats med kort, via swish till 0704174319 eller via bankgiro 5830-6168

Info vid avbokning:

På grund av ökad efterfrågan och för att säkra service innefattas yogahelgerna av vår avbokningspolicy och avbokningsavgift. När du anmäler dig godkänner du följande villkor:

 

Avbokning under onsdagen mot en avgift på 50%. Avbokning torsdag och fram till start 100% avgift. Om arrangemang ställs in vid för få anmälda meddelas det senast en vecka innan. Ingen avgift tas ut.

(Med reservation för ändring av datum och tider för klasserna.)

 

Program:

Fredag:

Ankomst under eftermiddag eller kväll. Vi hämtar ditt bagage när du ankommer med båten till Ekenäs brygga och du får din hyrcykel vid bryggan. Det tar cirka tio minuter att cykla. Se båttiderna här.

18.00 – 19.30 Yoga och meditation

 

Lördag:

10.00 – 13.00 Yoga i vår vackra ateljé. Att göra yoga länge skapar härliga förutsättningar till fördjupning och läkning. 

Denna dag är upp till dig att välja vad som passar dig bäst. Ta en cykeltur och utforska ön eller njut av en vilodag.

Söndag:

10.00 – 11.30 Yoga och meditation.

Vi kör ditt bagage till bryggan till den båt du väljer att åka med. Vintertid kan tiden för klassen tidigareläggas. (Se länk för båttiderna ovan)

 

Några ord om helgerna från några fina yogisar!

 

”Anledningen till att jag bokade helgen var att jag ville komma igång igen med yoga igen och tänkte att en helg skulle vara inspirerande. Så gillar jag Koster och njuter av promenader där.

Själva yogautövandet upplevde jag som att det var härligt att komma in i yogan igen. Ateljén är en ljus och öppen lokal och Miriam är en lugn och fin ledare. Jag hittade andningen lätt för första gången och det kändes skönt. Yogapassen hade en bra fördelning av ställningar för kroppen kändes härligt genomarbetad varje gång.”

Ann från Strömstad

 

”Tusen tack för en underbar helg! Den var super på alla sätt. Personlig och varm och vacker inramning. Själva Yoga-ateljén var underbar!!

Vi var ett gäng kompisar som träffades i Italien tidigare i år och kom på att vi alla 4 gillade Yoga. Vi gillade konceptet, åka iväg några tjejkompisar, yoga, och samtidigt äta gott och dricka gott. I en fin miljö. Så hittade Cilla detta, då hon var på Koster, och vi slog till direkt. Underbart att komma till ett ”sommarparadis” på hösten, då det är mindre folk och ett lugn.

Hur upplevde du själva yogautövandet? Mycket positivt. Skönt att det inte var musik. Mycket bra lärare.

Hur upplevde du helgen i helhet? Jättebra, fin stuga, trevlig service med hämtning vid båten och fantastisk miljö. Vi morgondoppade varje morgon!

Bra att ni tog swish och kunde fakturera företag!”

Julia Wadman

”Anledningar att jag kom på helgen var att å tillfälle att fokusera på att andas och bara vara. Få sova ensam i sängen samt umgås med vännerna. Skön säng förövrigt.

Hur upplevde du själva yogautövandes? Energigivande, upplysande och avslappnat. Bra nivå på alla pass.

 

Hur upplevde du helgen i helhet? Som en oas för en ökenvandrare.”

Lisa Trolle

 

Om platsen:

Vår yogastudio är den vackra konstnärsateljén, Ateljé Lövås med höga fönster och högt i tak. Studion är ljus och luftig och vibrerar av energi. Boendet och studion ligger i sitt eget stilla hörn av Sydkoster med utsikt över ängarna i mitten på ön. Det är en kort promenad till närmaste strand i Kostersundet som skiljer Nord och Sydkoster åt.

Kosteröarna är en arkipelag i norra Bohuslän som 2009 blev utmärkt till Sveriges första marina nationalpark. Miljön på land och i havet är unik och skyddas nu för framtiden. Den bästa tiden att besöka öarna är vår, försommar och höst, då kan du njuta av stillheten på dessa bilfria öar.

Vägbeskrivning:

För att komma till Koster tar du passagerarbåten från Strömstad. Avstånd från Göteborg cirka 18 mil och från Oslo cirka 15 mil. Bilen parkerar du enkelt på en närliggande parkering i Strömstad.

Denna kanal kommer snart!
bottom of page