top of page
Kosteryoga4.JPG
Kosteryoga5.JPG
Kosteryoga7.JPG

Vad är yinyoga?

  • Djupt avslappnande

  •  Alla kan göra det!

  •  Meditativt

Yogaformen yinyoga karakteriseras av sittande och liggande positioner som hålls mellan tre till fem minuter. Den stora muskulaturen slappnar gradvis av och man når djupare lager i kroppen där ligament, leder, ben, brosk och bindväv finns. 

 

När man utövar yinyoga ges tid till att vara närvarande i vad som händer just nu i kropp och sinne. Att återvända till centrum och att skapa möjlighet för stillhet och helhet.

Yinyoga består i huvudsak av tjugo enkla grundpositioner. Varje position erbjuder stora variationsmöjligheter beroende på rådande behov och stundens fokus. 

Den skiljer sig nämnvärt från andra sorters yoga som Ashtanga, Anusara yoga och Iyengar yoga även om själva positionerna är liknande.

 

En av yinyogans stora fördelar är att energitillförseln till de inre organen ökar genom att man stimulerar organens meridianer enligt systemet förklarat av den traditionella kinesiska medicinen. 

Yinyoga grundades av Paul Grilley som studerade taoist yoga med Master Paulie Zink i slutet av 80-talet och lärde sig en grundläggande nivå av Paulies yogakonst. Grilley lärde sen ut grunden han fått till Sarah Powers. Sarah började lära ut i sin tur och myntade uttycket yinyoga. 

Bernie Clarkes hemsida yinyoga.com är en stor resurs och han är en av de huvudsakliga förespåkarna och lärarna idag. 

Besök gärna yinyoga.com

Kosteryoga6.JPG
Kosteryoga1.JPG
Kosteryoga0.JPG
Kosteryoga2.JPG
Kosteryoga3.JPG
bottom of page