top of page

Yogahelger och yogaretreats på Kosteröarna i norra Bohuslän

OBS yogahelgerna inställda tills vidare

Varmt välkommen på yogaretreat på de förtrollande Kosteröarna i Norra Bohuslän. Här finner du ro för själen, frisk luft för lungorna och tystnad för sinnet.

Vilka behov har du? Var kommer önskan att göra yoga ifrån?

 • Upplever du obehag, smärta eller värk i rygg och höft? 

 • Önskar du optimera din favoritsport eller kanske börja prova på att springa?

 • Öka din uthållighet, undvika smärta och bygga upp kroppen inifrån och ut?

 • Behöver du en rejäl paus från vardagen som laddar dig med ny energi?

 • Finns en önskan att öka kommunicationen med kroppen och därmed bygga din egen hälsa?

 

Att delta på ett retreat som möter dig där du är, helt fritt från prestation och som baseras på att aktivera kroppens egen självläkning är ett ypperligt sätt att nå dina behov. Att göra yoga en hel helg gör att du får tid, lugn och ro till att ägna dig åt det du behöver. 

Alla kan! Yogan är högst anpassningsbar och formas efter dig. Har du begränsningar eller svårighet att göra vissa moment finns många sätt att anpassa positionerna.

Yogahelgerna har unika teman där vi djupdyker i spännande ämnen. Nivån anpassas efter deltagarna och brukar vanligtvis vara för nybörjare till medelvana yogisar. 

Yinyoga är verkligen den allra starkast växande trenden i yogavärlden just nu. Denna tillsynes enkla yogaform kan stundtals vara utmanande. Yinyogan består i huvudsak av sittande eller liggande positioner som man håller länge för att låta de stora musklerna slappna av och tillåta en stimulans av bindväven. Yinyogan går på samma system som den man använder sig av inom traditionell kinesisk medicin och akupunktur. Man fokuserar och ökar energigenomströmning genom kroppens huvudsakliga meridianer som förser de inre organen. Denna yogaform är utmärkt för dig som önskar att göra yoga men kanske har fysiska hinder som gör att du har svårare för att delta i klasser med fysiskt aktiva rörelser som kräver mer styrka. 

Yogan vi utför öppnar en kanal för öarnas energi att stråla in i dig så att du kan tillgodogöra dig den läkande och energigivande kraften.

 

Njut av den vackra omgivningen och en helg bara till dig själv.

Yogahelger datum 2020

11 - 13 september

Yoga, detox och healing med Miriam och Mette

9 - 11 oktober

Avslappnad yogahelg med Miriam

11 - 13 september

yinyoga, detox och healing med Miriam och Mette

Komplettera med lyxig helkroppsmassage eller huvud och fotmassage med detox-fotbad 

Är du redo att ge dig själv eller någon du älskar, en själslig och fysisk gåva?

 

Yogaläraren Miriam och Healer Mette är klara med ett detoxprogram för kropp och knopp på vackra Sydkoster i Norra Bohuslän. Här finner du ro för själen, frisk luft för lungorna och tystnad för sinnet.

Inga förkunskaper behövs. Vi möter dig där du är. Detta är en helg helt fri från prestation. Vi bryr oss inte om vart du kommer ifrån eller vart du ska, vi bryr oss om vart du är just nu.

Under helgen så har vi fokus på detox. Vi hjälper dig att avgifta kroppen både fysiskt, mentalt och själsligt. Vi gör det genom att varva fruktigt goda leverrensande smoothies, sellerijuice, buljonger, soppor och raw food med yoga, healing och guidad meditation.

I retreatet ingår all mat, middag på Kosters Trädgårdar, juicer, te, frukt, övernattning 2 nätter i delat boende, cykel, yoga, meditation och healing enligt programmet nedan.

Pris: 4295 kr

Tillägg för enkelrum 350 kr

Hyra av lakan och handduk 150 kr

Utan boende 3495 kr

Bokning: Via mail till miriam@kosteryoga.se

Bokningsavgift: 1000 kr i samband med din anmälan. Avgiften är bindande och återbetalas inte, slutavgiften betalas senast 6 mars. 

Betalsätt:

 • Swish till 0704174319 (Miriam Öhrn / Kosteryoga)

 • Bankgiro 5830-6168 (Makila)

 • IBAN SE2850000000051741193362 Bic-kod ESSESESS (Betalar du från utlandet kan det vara bättre att betala hela summan för att undvika bankavgifterna två gånger. Du kan även få betala med kort på plats och godkänner då att betala in gällande avgifter vid avbokning.)

Fredag

kl. 14.25 - Du tar Kosterbåten från Norra hamnen i Strömstad.

kl. 15.20 - Båten angör bryggan på Ekenäs där vi väntar på dig. Vi ser till att du får en egen cykel och följer dig till ditt boende.

kl 15.45 - Gör dig hemmastadd vid boendet och du får en fruktig blåbär/papaya-smoothie som hjälper att starta processen som rensar levern.

kl 16.15 - 18.00 Yoga och healing. Programmet bjuder på en serie yinyoganpositioner som hålls länge och som är utvalda att stimulera energimeridianerna för lever, njurar och gallan. Vi kombinerar ihop yinyogan med några mjuka rörelser som hjälper blodet att strömma runt och tar med sig slaggprodukter ut ur kroppen. 

kl. 19.00 Avslappnande middag på Kosters Trädgårdar

Lördag

kl. 8.30 - Du får en sellerijuice och en välgörande och fruktig smoothie.

kl. 10.00 - 12.00 - Yoga och healing med fokus på detox av de inre organen, särskilt levern. Under den första delen av passet är Mette med och ger healing till de som önskar. 

kl. 12.15 - Du får två olika juicer med bla. tång och vetegräs.

Lördag eftermiddag är utformad för dig att disponera som du önskar. Passa på att lyxa till det med en massage och att ta dig ut i naturen på promenad. Det är viktigt att respektera kroppen om du behöver vila, därför är denna eftermiddag upplagd med fokus på din egen frihet i första hand.

Låt dig väl smaka av lördagens välkomponerade måltider:

K. 14.30 - Tillsammans gör vi vegetariska rullar med rispapper.

kl. 16.45 - Smoothie/juice som stödjer kroppens utrensning.

kl. 19.00 - Värmande god buljong gjord på bla. Kosterlamm.

kl. 20.00 - 21.00 För den som önskar samlas vi för en lugn guidad meditation.

Boka egentid på lördag eftermiddag:

 

1 timme healing med Mette pris: 600kr. 

 

30 min huvud, nacke och ansiktsmassage med Liselott pris: 400 kr

30 min detoxfotbad + 15 min fotmassage med Liselott pris: 250 kr

80 min helkropps-energimassage med Liselott pris: 800 kr

Ange dina önskemål i bokningsmailet till Miriam@kosteryoga.se. Först till kvarn gäller ;)

Söndag

kl. 8.30 - Du får en sellerijuice och en energigivande smoothie

kl. 9.30 -11.00 - Yoga och healing med fokus på bakåtböjningar och hjärtöppning som stärker dig och bjuder in ny energi.

kl. 11.15 - 12.00 Städning av rum och utchecking.

kl. 12.00 - Energi-juice

kl. 12.15 - Vi följer dig till Ekenäs brygga för avresa med Kosterbåten. 

kl. 12.55 - Båten avgår.           

kl. 13.55 - Ankomst Strömstad hamn

Programmet är uppbyggt för att hjälpa din kropp att rensa ut och fylla på med energi. Maten kommer vara laktos och glutenfri. Är du vegetarian eller har allergier bör du skriva det i bokningsmailen till Miriam@kosteryoga.se

Miriam Öhrn är född och uppvuxen på Sydkoster. Hon hamnade på yogans bana för ca tio år sedan. Hon har de sista 6 åren drivit helårsverksamhet med yogaklasser, retreats och kurser på Koster med fokus på yinyoga.

Mette Johansson är Healer med metoden Reiki Healing och certifierat i steg 1,2, 3 och 4. Mette har hållit på med Healingen i 4år och var en av grunderna till Sköna Bönors Cafè och hälsokost. Mette driver dessutom bloggen www.adesiretoinspire.se och är detox influenser med Instagramkonto: metteh_adesiretoinspire. Det går att boka individuella healing sessioner med Mette under lördag eftermiddag och söndag eftermiddag.

Yinyoga är en yogaform som låter dig stanna upp, varva ner och fördjupa dig in i stunden och i din egen kropp. Med enkla sittande och liggande positioner låter vi de stora musklerna slappna av för att nå djupare lager av bindväv och energibanor. Passar alla yogautövare då positionerna erbjuder flexibilitet att anpassas efter behov. Det är en utmärkt yogaform att kombinera med healing.

Reiki helar kroppen genom att flöda in till de blockerade delarna, och ladda dem med den positiva energin. På detta sätt renar Reikin energibanorna, och låter livskraften flöda fritt och kroppen får en chans att läka sig själv.

9 - 11 oktober
Avslappnad yogahelg med Miriam Öhrn

Vi samlas och landar i nuet med hjälp av mjuk yoga och andning. Bara vara, njut av Kosteröarnas skönhet och en helg där du får lov att släppa vardagen och hämta ny kraft.

Yogan är baserad i yinyogans sittande och liggande positioner. Du deltar utifrån dina förutsättningar. Positionerna kan enkelt modifieras utifrån dina behov.

Inga förkunskaper krävs. Du deltar på dina villkor och är helt fri från prestationskrav. 

Priser: 

Yogahelg med boende och hyrcykel 2500 kr i delat boende. 

Tillägg för eget rum 350 kr 

Hyr lakan och handduk 150 kr.

Endast yogakursen 1500 kr 

Betalning på plats med kort, via swish till 0704174319 eller via bankgiro 5830-6168

Yoga är friskvårdsgiltigt, dra av kostnaden på ditt företag eller använd ditt friskvårdsbidrag från jobbet.

Info vid avbokning:

På grund av ökad efterfrågan och för att säkra service innefattas yogahelgerna av vår avbokningspolicy och avbokningsavgift. När du anmäler dig godkänner du följande villkor:

 

Avbokning en vecka innan kursstart mot en avgift på 50%. Avbokning onsdag och fram till start 100% avgift. 

Inkluderat i pris:

 • Boende två nätter i boende med självhushåll med fullt utrustat kök

 • Yogaklasser (två st á 1,5h, ett dubbelt pass på 3h)

 • Yogamatta och hjälpmedel

 • Bagagetransport från bryggan till Ateljén

 • Egen hyrcykel

 • Kaffe och te

 

Ej inkluderat:

 • Lakan och handdukar (finns att hyra 150 kr set)

 • Måltider 

 

Mataffär finns på fem minuters cykelavstånd och stänger kl 18 på fredag. Öppet lördag 10-16.

Stöd Kosters lokala samhälle genom att handla här på ön.

VARMT VÄLKOMMEN!

Om platsen:

Vår yogastudio är den vackra konstnärsateljén, Ateljé Lövås med höga fönster och högt i tak. Studion är ljus och luftig och vibrerar av energi. Boendet och studion ligger i sitt eget stilla hörn av Sydkoster med utsikt över ängarna i mitten på ön. Det är en kort promenad till närmaste strand i Kostersundet som skiljer Nord och Sydkoster åt.

Kosteröarna är en arkipelag i norra Bohuslän som 2009 blev utmärkt till Sveriges första marina nationalpark. Miljön på land och i havet är unik och skyddas nu för framtiden. Den bästa tiden att besöka öarna är vår, försommar och höst, då kan du njuta av stillheten på dessa bilfria öar.

 

Vägbeskrivning:

För att komma till Koster tar du passagerarbåten från Strömstad. Avstånd från Göteborg cirka 18 mil och från Oslo cirka 15 mil. Bilen parkerar du enkelt på en närliggande parkering i Strömstad. Följ skyltning mot sjukhuset, där finns stora långtidsparkeringar alternativt vid tågstationen. 

”Anledningen till att jag bokade helgen var att jag ville komma igång igen med yoga igen och tänkte att en helg skulle vara inspirerande. Så gillar jag Koster och njuter av promenader där. Själva yogautövandet upplevde jag som att det var härligt att komma in i yogan igen. Ateljén är en ljus och öppen lokal och Miriam är en lugn och fin ledare. Jag hittade andningen lätt för första gången och det kändes skönt. Yogapassen hade en bra fördelning av ställningar för kroppen kändes härligt genomarbetad varje gång.”

Ann från Strömstad

”Anledningar att jag kom på helgen var att å tillfälle att fokusera på att andas och bara vara. Få sova ensam i sängen samt umgås med vännerna. Skön säng förövrigt. Hur upplevde du själva yogautövandet? Energigivande, upplysande och avslappnat. Bra nivå på alla pass. Hur upplevde du helgen i helhet? Som en oas för en ökenvandrare.

Lisa Trolle

”Tusen tack för en underbar helg! Den var super på alla sätt. Personlig och varm och vacker inramning. Själva Yoga-ateljén var underbar!!

Vi var ett gäng kompisar som träffades i Italien tidigare i år och kom på att vi alla 4 gillade Yoga. Vi gillade konceptet, åka iväg några tjejkompisar, yoga, och samtidigt äta gott och dricka gott. I en fin miljö. Så hittade Cilla detta, då hon var på Koster, och vi slog till direkt. Underbart att komma till ett ”sommarparadis” på hösten, då det är mindre folk och ett lugn. Hur upplevde du själva yogautövandet? Mycket positivt. Skönt att det inte var musik. Mycket bra lärare. Hur upplevde du helgen i helhet? Jättebra, fin stuga, trevlig service med hämtning vid båten och fantastisk miljö. Vi morgondoppade varje morgon! Bra att ni tog swish och kunde fakturera företag!”

Julia Wadman

bottom of page